Kan Ferrari slå tilbake?

Søndag 20. mars starter årets Formel 1-sesong. Kan Ferrari og Shell slå tilbake? Les hva F1-ekspert Atle Gulbrandsen mener her.

Interessen for Formel 1 har tatt helt av både i Norge og resten av verden. Netflix-serien Drive to Survive har gjort at seertallene i Norge har mangedoblet seg de siste årene, og i hovedrollene finner vi Max Verstappen i Red Bull og Lewis Hamilton i Mercedes. Men hva med Ferrari, som i mange år har hatt et tett samarbeid med Shell?

-Jeg tror Ferrari kan kjempe i toppen i årets sesong. De har sett svært sterke ut på testene før sesongen, og mitt tips akkurat nå er at Red Bull er best foran Ferrari og Mercedes. Men det er en lang sesong, og dette kan endre seg underveis, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Ferrari fortsetter med sine førere Charles Leclerc fra Monaco og Carlos Sainz fra Spania. Nytt i år er et helt nytt teknisk reglement.

-Enkelt forklart kan man si at vingene på årets biler er mye mindre avanserte enn tidligere, men istedet har bilene fått såkalt «ground effect». Dette er tunneler under bilen som skaper et undertrykk, og som suger bilene ned mot asfalten. På den måten kan bilene kjøre nesten like fort som tidligere, men man unngår mye av den turbulente luften bak bilene som de avanserte vingene skapte. Og jo mindre turbulent luft bak bilene, jo tettere kan de kjøre ute på banen – og jo mer forbikjøringer og spenning blir det, forklarer Gulbrandsen.

Alle Formel 1-løp sendes på Viaplay, og det første løpet går i Bahrain den 20. mars.