Oliver Solberg og Shell

Oliver Solberg rykker opp til fabrikkteamet Hyundai Shell Mobis World Rally Team i 2022-sesongen.

Norsk-svensken, som er sønn av tidligere verdensmester i rally, Petter Solberg, skal i år kjøre tredjebilen til Hyundai i verdensmesterskapet i rally. Mens første- og andrefører Ott Tänak og Thierry Neuville skal kjøre alle løpene, skal Oliver dele bil med Dani Sordo. Trolig vil Oliver kjøre 7-8 av de 13 VM-rundene.

Svensk flagg
Selv om pappa Petter er norsk, er Oliver svensk statsborger og kjører med svensk flagg på bilen. Men han får også mye oppmerksomhet i Norge, blant annet gjennom TV-serien Team Solberg på TV Norge.

-Jeg gleder meg veldig, og det er en drøm som går i oppfyllelse at jeg nå får kjøre for et fabrikkteam. Spesielt nå som det kommer en ny generasjon rallybiler, sier Oliver i en uttalelse. 

For første gang i historien skal det kjøres med hybridbiler i Rally-VM. Bilene må bruke elmotoren på transportetappene, og får også mer effekt på fartsetappene da elmotoren brukes sammen med bensinmotoren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

-Jeg synes de nye bilene er fantastiske. De låter veldig bra, og det er kult med elmotoren i tillegg til bensinmotoren, som er noe nytt for oss sjåfører og som også kommer til å gjøre det mer spennende for tilskuerne.

Shell er med
Shell er en av hovedsamarbeidspartnerne til Hyundais rallysatsing, og det betyr at det blir Shell-merker på både bilen og kjøredressen til Oliver Solberg, og kartleser Elliot Edmondson, denne sesongen.