Enklere å velge sunt hos Shell

Det er januar, og kanskje du har et nyttårsforsett om å leve sunnere. Hos Shell er det enkelt å ta sunne valg. Les hvordan her.

-Vi hadde høye ambisjoner da vi lanserte vårt nye konsept med reale matvarer for noen år siden. Vi ønsket å bli markedsleder og tilby det beste mat- og drikketilbudet langs veien i Norge. Nå, tre år senere, mener vi at vi har oppnådd det, sier Hæge Vagle, markedssjef for mat og kaffe hos St1 Norge AS, som drifter Shell-stasjonene i Norge.

Den store satsingen på mat gikk ut på å forbedre hurtigmattilbudet med å satse på sunne, norske kvalitetsråvarer og også være tydelige på at mange av ingrediensene er lokale. Samtidig som maten skulle være av god kvalitet, skulle den også oppfattes som «ekte, ujålete og ærlig».

-I løpet av disse tre årene har vi klart å overbevise mange nordmenn om at man kan spise godt og sunt, selv om man velger tradisjonell hurtigmat som hamburger, pølse eller bagett.

Vagle nevner flere eksempler på sunne alternativer.

-Vår hamburger er 100% storfekjøtt og kjøttandel på 97,5%. Vi har også vår plantebaserte burger.Vår nye pizza-/ostebolle som har er en halvgrov bolle. Og ikke minst har vi våre matpakker.

En samlet bransje er opptatt av at økt salg av raske måltidsløsninger kombineres med tiltak som møter myndighetenes forventninger på folkehelseområdet. Shell har jobbet målrettet for å tilby bedre og sunnere måltidsalternativer. Samarbeidet mellom myndighetene og næringen har gitt gode og konkrete resultater med hensyn til å få bransjen til å utvikle og tilby bedre og sunnere måltidsalternativer sammen med sine underleverandører.

-Konkrete eksempler hos oss er at vi har utviklet og solgt flere millioner matpakker bestående av grovt brød med sunne norske råvarer som påleggsalternativer og bidrar til sunnere og bedre måltider langs veien. Shell har også utviklet gode valg på hvitt kjøtt og egg, saftig og fersk kyllingfilet og kalkun brukes i flere av våre påsmurt produkter. Hver dag kan du også kjøpe fersk frukt på stasjonen. Alle har en egen fruktkurv som fylles hver dag, forklarer Vagle.

Derfor satser Shell videre med sine sunne matpakker, grove baguetter og med godt utvalg av pålegg. Hos Shell finner du også en fruktkurv, slik at det skal være lett å velge sunne alternativer.

– Vi har lenge jobbet med å tilby en skikkelig god 100% plantebasert burger, og det har vi lykkes med da vi lanserte vår Naturli’ burger for halvannet år siden, avslutter Vagle.