– Jeg tror Hamilton vinner

Formel 1-kommentator på Viaplay, Atle Gulbrandsen, tror Lewis Hamilton blir årets verdensmester i Formel 1. Men hva med Ferrari?

Formel 1-sesongen nærmer seg slutten, og alt skal avgjøres i Abu Dhabi Grand Prix den 12. desember. Det sies at interessen for Formel 1 aldri har vært høyere, verken i Norge eller resten av verden, og at hovedårsaken er Netflix-serien Drive to survive.

Den spennende tittelkampen mellom Max Verstappen i Red Bull og Lewis Hamilton i Mercedes hjelper også på, og foran de to siste løpene leder Verstappen med to poeng.

-Selv om Verstappen leder tror jeg faktisk Hamilton tar VM-gullet i år også. Om Hamilton vinner i Saudi Arabia, tar raskeste rundetid og Verstappen blir nummer to, så vil de faktisk gå inn i finalen med like mange poeng. Det er ikke usannsynlig, sier Viaplays Formel 1-kommentator, Atle Gulbrandsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet av Harald Huysman (t.v), Atle Gulbrandsen (midten) og Henning Isdal (t.h.))

Om dette skjer blir det rett og slett førstemann til mål av Verstappen og Hamilton i Abu Dhabi.

-Og da tror jeg Hamilton tar det. Han har vært usedvanlig sterk i de siste løpene, og hans bil fungerer veldig godt om dagen. Det er noe mer erfaringen til Hamilton som gjør at jeg har mest tro på ham. Men for all del, det hadde vært morsomt om Verstappen ender opp med VM-tittelen også.

Skulle Verstappen vinne VM i år blir det hans første tittel i Formel 1, mens Hamilton kjemper om sin åttende.

Men hva med Ferrari, som Shell har et tett samarbeid med?

-Ferrari er ikke helt tilbake i toppen ennå, og vi helt tilbake til 2007 for å finne sist Ferrari vant VM. Da ble Kimi Räikkönen verdensmester, og Ferrari vant også konstruktørmesterskapet.

I år ligger imidlertid Ferrari an til å ta tredjeplassen i konstruktørmesterskapet bak Mercedes og Red Bull.

-Ja, jeg er ganske sikker på at Ferrari blir nummer tre, da de har vært langt sterkere enn sin erkerival McLaren i de siste løpene. Begge Ferrari-førerne, Charles Leclerc og Carlos Sainz, har gjort en god jobb, avslutter Gulbrandsen.

Gode resultater til Shell


Shell er ikke kun involvert i motorsport gjennom Ferrari i Formel 1, men engasjerer seg også i flere andre mesterskap. I verdensmesterskapet i rally, som er ferdigkjørt for i år, endte Hyundai Shell Mobis World Rally Team opp på en andreplass i konstruktørmesterskapet bak Toyota. I førermesterskapet endte Sebastien Ogier fra Toyota på topp, mens Thierry Neuville i Hyundai ble nummer tre.

Shell har også et tett samarbeid med Ducati i MotoGP, og der ble det en andreplass til Ducatis Fransesco Bagnaia, bak verdensmester Fabia Qartararo på Yamaha. I konstruktørmesterskapet ble det imidlertid seier til Ducati.

Shell samarbeider også med Nissan i det elektriske Formel E-mesterskapet. Der gikk det ikke så bra for Nissan med en tiendeplass i konstruktørmesterskapet, men Shell og Nissan er klare for videre samarbeid også i 2022. Nyck de Vries i Mercedes vant mesterskapet.

I DTM, Deutche Tourenwagen Masters, har Shell hatt et samarbeid med BMW-teamet til sjåføren Marco Wittman. Wittman ble nummer fire i mesterskapet, som ble vunnet av Maximilian Götz.

 

Will Davison, som kjører for Shell V-Power Racing Team, i det australske Supercars-mesterskapet, ble i år nummer tre sammenlagt. Der var det Shane Van Gisbergen som vant.

Til slutt tar vi med amerikanske NASCAR, hvor Shell-sponsede Joey Logano ble nummer åtte sammenlagt, i et mesterskap som ble vunnet av Kyle Larson.