Få momsrefusjon med Shell Card på kjøp i Europa

Skatter og avgifter utgjør en betydelig del av drivstoffkostnadene. Shell kan hjelpe deg med rask og enkel refusjon av moms og punktavgifter på kjøp gjort med våre drivstoffkort på de stedene i Europa der dette er mulig.

-Vi kan hjelpe deg å få tilbake den refusjonen du har krav på, på en enkel måte. Dette er veldig enkelt for våre kunder, og man betaler kun for forbruket, sier Jonas Bæk, marketing manager B2B, hos St1 Norge AS, som drifter alle Shell-stasjonene i Norge.

Via FDE, et av Europas ledende momsrefusjonsselskaper, kan Shell Card-kunder få refundert momsen innen bare 14 dager fra fakturadato, noe som bedrer likviditeten og gjør det lettere å planlegge.

Det er mulig å få refundert momsen fra 27 europeiske land, og fordi du ikke behøver å vente i flere måneder på å få refundert momsen fra myndighetene, blir det enklere å styre bedriftens kontantstrøm. Du vet nøyaktig hvor mye moms du skal ha igjen og når.

FDE mottar Shell Card-fakturaen direkte fra Shell, og tar seg av hele den tidkrevende og gjerne komplekse jobben med å få refundert moms og punktavgifter.

-I tillegg håndterer vi all kommunikasjon med myndighetene, slik at du ikke trenger å bekymre deg for eventuelle språkbarrierer. Vi er også tilgjengelige for å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha om hvor og for hvilke produkter du kan få refundert moms. Og alt er oversiktlig inne på Shell Fleet Hub, sier Bæk.

Shell tilbyr fire ulike typer refusjon:

1: Momsrefusjon via nettofakturering
Dette er den raskeste metoden. Momsen trekkes fra dine utestående beløp kun to uker etter fakturadato. Denne tjenesten er tilgjengelig for Shell Card-fakturaer og i nesten 20 europeiske land.

2: Ordinær momsrefusjon
Her gjennomføres tilbakebetalingen etter at skattemyndighetene har overført momsen du har til gode. Denne formen for momsrefusjon benyttes i land der nettofakturering ikke er tillatt eller mulig for din type virksomhet.

3: Månedlig momsrefusjon
Denne tjenesten er tilgjengelig for kunder som har registrert seg for nettofakturering. Ordningen omfatter alle fakturaer som ikke berører Shell Card, og momsen krediteres kontoen din hver måned.

4: Refusjon av punktavgifter
Shell hjelper deg med å få refundert ikke bare momsen, men også deler av punktavgiftene for dieselkjøp. Ordningen gjelder for Belgia, Frankrike, Ungarn, Italia, Slovenia og Spania. Hvis du vil vite mer om hvordan du registrerer deg for refusjon av avgifter, kan du ta kontakt med Shell.

EETS bokser
Noe annet som er integrert i Shell Fleet Hub, og som kan administreres enkelt, er muligheten for å benytte seg av forskjellige tollbokser, såkalte EETS-bokser, som gjør at man kan kjøre automatisk gjennom kontinentet.

-Vi kan tilby våre kunder mange muligheter for en enklere hverdag når det kommer til toll også, for eksempel lastebil- og bussjåfører som kjører gjennom mange land. Vi har også en egen tollspesialist, som det er mulig å ringe hvis man har spørsmål, avslutter Jonas Bæk.