Følg Shell Eco-marathon på Youtube

Også i år stiller det et norsk lag i Shell Eco-marathon. Følg forberedelsene til DNV Fuelfighter fra NTNU på Youtube.

Shell Eco-marathon er en internasjonal konkurranse hvor skoler og universiteter konkurrerer mot hverandre. Alle konstruerer sin egen bil, og målet er å kjøre lengst mulig på en energimengde tilsvarende én liter drivstoff.

NTNU har deltatt med en eller flere biler hvert år siden 2008, men i fjor ble arrangementet avlyst på grunn av koronapandemien, og erstattet med en digital versjon. I år er planen at det skal bli arrangert en miniversjon, såfremt smittesituasjonen tillater det, og NTNU er med igjen.

– Årets team har et par ulike fokusområder. Som vanlig jobber vi med å forbedre bilen for å vinne effektivitetskonkurransen i Shell Eco Marathon. Der har vi optimalisert bilen som ble brukt i 2019 konkurransen, med ny elektronikk, drivsystem og hjuloppheng. Parallelt designer vi neste bil, som skal lages til konkurransen i 2022. Ved siden av dette jobber vi med et par ulike software prosjekter slik som å gjøre bilen autonom/selvkjørende, vi lager en kjøresimulator for å trene sjåfør og en kjørestrategi software for å finne mest effektiv måte å kjøre på. På markedsførings siden har vi i år fokusert enda mer på bærekraft og vårt motto «Inspire A Sustainable Future», sier project manager for DNV Fuel Fighter, Ole Andreas Wammer, og fortsetter:

-Våre mål er å skape en arena for at studenter skal bruke kunnskap og skape seg kompetanse som er uvurderlig senere i arbeidslivet, vi ønsker å «Inspire A Sustainable Future» og selvfølgelig gjøre det best mulig i Shell Eco Marathon. Det er fortsatt stor usikkerhet rundt fysisk konkurranse i sommer, vi ser derfor på muligheten for eget event her i Norge. Per nå har Shell planer om to små 3 dagers event i Frankrike for noen av de Europeiske lagene, i tillegg til at de har flere ulike digitale konkurranser i SEM virtual.

Du kan følge forberedelsene til det norske laget i en egen serie på Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=6i8ZNyWQQ3Y

Du kan også følge laget på Facebook og Instagram!