Husk dette når du skifter dekk

Det er på tide å skifte til vinterdekk, men har du husket å sjekke mønsterdybde og lufttrykk? I denne videoen ser du hvordan du gjør det.

Vinteren er på vei flere steder i landet, og mange har allerede skiftet til vinterdekk eller skal gjøre det i disse dager. Noen sverger til dekkhotell og profesjonelle dekkverksteder, mens andre skifter hjulene sine selv. Uansett er det viktig at du ikke slurver med mønsterdybde og lufttrykk.

Er vinterdekkene fra i fjor gode nok for en vinter til? For å finne ut av det må man sjekke mønsterdybden. Minste tillatte mønsterdybde på vinterdekk er tre millimeter, men de fleste dekkprodusenter anbefaler at man bytter dekkene før man er nede på fire millimeter mønsterdybde.

Når man så har satt på nye dekk er det viktig å sjekke lufttrykket. Riktig lufttrykk er viktig både for trafikksikkerheten, dekkets levetid og rullemotstanden som kan påvirke drivstofforbruk og rekkevidde.

Racerfører og tidligere biljournalist Atle Gulbrandsen viser i denne filmen hvordan man sjekker mønsterdybde og lufttrykk, men husk at dette er en film som ble laget før sommersesongen. Det er en annen mønsterdybde som gjelder for vinterdekk!

Se filmen her: