Dette er måltidsdøgnet

Shell har innført begrepet måltidsdøgnet. Hva betyr det for deg som kunde?

Refuel tok turen til Shell på Skedsmovollen Øst utenfor Oslo for å snakke med Solveig Anita Østmo, som jobber med måltidsdøgnet hver eneste dag.

-Måltidsdøgnet betyr enkelt og greit at vi tilpasser matdisken etter hvilket tidspunkt det er på døgnet. På den måten kan vi tilby mer av den maten kunden vil ha til enhver tid, maten holder seg enda ferskere og vi kaster mindre mat, forteller Anita.

Måltidsdøgnet starter med frokosten, hvor det er mest fokus på Shells selvsmurte alternativer som matpakke og bagetter. Når det nærmer seg lunsjtid blir det færre matpakker og bagetter i matdisken, men flere burrito, wraps og pizza, for eksempel.

-Vi har alltid alle matproduktene tilgjengelig til enhver tid, men vi tilpasser utvalget slik at det er mer av det kunden foretrekker på de ulike tidspunktene av døgnet. Men pølser, for eksempel, selger vi mye av hele døgnet.

Når det nærmer seg middagstid er det også varmretter som pizza, pølser, hamburger, wraps og burrito det går mest av, og derfor finner man færre påsmurte varianter i disken. Og senere på kvelden er det ofte panini og pizza som er det mest populære.

-Både vi som jobber på stasjonen og kundene merker en forskjell etter at vi begynte med måltidsdøgnet. Alt ser mer fresht ut nå.

Populære nyvinninger
Når det gjelder matpakker og bagetter, så smøres disse på stasjonen. De ansatte på Skedsmovollen Øst har etter hvert lært seg hvilket pålegg som er mest populært, men de passer alltid på å ha alle varianter tilgjengelig.

-Våre nyheter som den plantebaserte Naturli’ burger, og vår kylling club sandwich er også populære produkter. Og ikke minst den nye Pizza stick. Våre pizza-produkter som stick, mini-pizza og pizza romana har blitt veldig populære. Også er det ikke til å stikke under en stol at selv om mange kunder sier i spørreundersøkelser at de ønsker sunnere alternativer, så er det ikke alltid de velger det sunneste når de kommer innom stasjonen, avslutter Anita Østmo.