Prisdryss på Shell Awards

Årets Shell Awards, hvor det blir delt ut priser til blant annet Årets Stasjon og Årets Medarbeider, ble avholdt på den digitale plattformen Workplace. Se hvem som vant priser her!

Under følger en oversikt over noen av vinnerne i årets Shell Awards:

Shell Lone kåret til Årets Forhandler

Shell-stasjonen på Lone i Bergen er kåret til «Årets Forhandler 2019» under årets Shell Awards. Juryen var spesielt imponert over de gode resultatene på kundetilfredshet.

Shell Awards er vanligvis en stor tilstelning i regi av St1 Norge AS, som drifter alle Shell-stasjonene i Norge. På grunn av koronaviruset ble det ingen stor tilstelning i år, men priser ble likevel delt ut på Workplace denne uken, og helt til topps i konkurransen «Årets Forhandler» gikk Shell Lone.

I juryens begrunnelse heter det:

Årets Forhandler er en trofast og veldreven Shell stasjon. Stasjonen scorer svært høyt på kundetilfredshet år etter år, og er en av Norges beste til å tilby kunden god mat på veien. Shell Lone er helt rå på ferske bakervarer. Stasjonen var ombygd for fire år siden, og skal nå fornyes nok en gang til det alle nyeste butikk-konseptet til Shell.

I tillegg til å bli kåret til Årets Forhandler ble Liv Sissel Moberg fra Shell Lone en av de fem nominerte til prisen Årets Medarbeider, blant 2500 medarbeidere i kjeden.

Vidar ved Shell Tveiten vant «Årets Medarbeider» under Shell Awards 2020

Vidar Henriksen som jobber på Shell-stasjonen på Tveiten ble, som en av fem, nominert til den gjeve prisen «Årets Medarbeider» for 2019. Under prisutdelingen «Shell Awards 2020» tirsdag ettermiddag stakk Vidar av med seieren og ble kåret til «Årets Medarbeider». Prisen deles ut årlig og regnes som den gjeveste prisen under prisutdelingen.

Vidar er den beste selgeren ved Shell Tveiten og har vunnet alle salgskonkurransene stasjonen har hatt. Når Vidar jobber, ender de andre medarbeiderne ofte opp med å observere hvordan Vidar snakker med kunder. Han er en inspirasjon for mange, og deler gjerne av sin kunnskap om salg.

– Det er få som høster like mange positive tilbakemeldinger fra kunder og kollegaer. Det går nesten ikke en dag uten at kundene skryter av ham, og stasjonen har fått ekstremt mange hyggelige tilbakemeldinger, både muntlige og skriftlig, sier Anita Sørlundsengen, Direktør for Retail i St1 Norge som er selskapet som driver landets Shell-stasjoner. – Et godt eksempel på hvordan Vidar leverer på kundeservice er da han leverte en kundes bil på verkstedet for henne. Bilen fikk tekniske problemer kveden før, da Vidar var på jobb, og siden hun bodde langt unna sa Vidar at han kunne få bilen på verksted for henne, humrer Sørlundsengen.

Vidar strekker seg ekstra langt for kundene, alle liker å jobbe med ham, og både kunder og medarbeidere smittes av det store smilet og sprudlende humøret. Han er et ja-menneske som alltid stiller opp!

Shell Brakerøya til topps i prestisjefylt kåring

Under årets Shell Awards, stakk Shell Brakerøya av med prisen «Årets Bilvask 2019».

– Ved munningen av Drammenselva har de ansatte ved Shell Brakerøya vist at fokus over tid nytter, sier en stolt Thomas Danielsen, kategorisjef for bilvask i St1 Norge, som er selskapet som driver Shell-stasjonene.

Retailer Ole Bjarne Strømmen, butikksjef Trude Bratsberg og hennes team har hatt en bevisst målsetting om å være ledende i Drammen og omegn på bilvask. Fokuset bærer frukter, og team Brakerøya leverte høyeste omsetning av bilvask i Shell-kjeden i 2019.

I tillegg til målet om å bli ledende på bilvask i Drammensregionen, er det et kontinuerlig fokus på potensialet som fremdeles ligger der. Veksten har fortsatt så langt i 2020, og det er fremdeles plass til enda flere fornøyde kunder.

Shell Brakerøya er klare for vask døgnet rundt, og er rågode på å ivareta vaskekundene.

Shell Mortensrud ble «Årets butikk» i 2019

Det var under den årlige prisutdelingen Shell Awards at Shell Mortensrud gikk av med den gjeve prisen «Årets butikk». Stasjonen er en av Shell-kjedens mest veldrevne stasjoner, hvor driftsstandard, omsetningsvekst og kundetilfredshet står øverst på agendaen.

For butikksjef Runar og teamet hans på Mortensrud er det kunden som er i fokus, uansett tid på døgnet og uansett behov kunden måtte ha. Teamet på Mortensrud er også veldig flinke til å dele gode råd og tips internt i Shell-kjeden. Mortensrud har fokusert på konseptlojalitet, et bredt sortiment, og 100 % varetrykk. Dette har vært viktige byggesteiner som de ansatte har jobbet med, i kombinasjon med å utnytte kjedens kampanjer på en best mulig måte. De ansatte ved Shell Mortensrud har et høyt fokus på matsvinn, og har full kontroll på varelageret sitt.

– Arbeidet som de ansatte har lagt ned på Shell Mortensrud har resultert i en formidabel vekst i de fleste segmenter, og stasjonen har vokst frem som et foretrukkent stoppested for folk langs veien, sier en fornøyd Marius Davidsen, kjedesjef i St1 Norge som er selskapet som driver landets Shell-stasjoner.

– Stasjonen er et forbilde for nabostasjonene, og en god ambassadør for Shell-kjeden. Den standarden som de ansatte ved Mortensrud leverer hver dag, legger listen høyt og inspirerer stasjoner i vårt nettverk over hele landet, sier Davidsen.

Stasjonen har hatt vekst i omsetning både i 2018 og i 2019 og er en av Shell-kjedens største stasjon med flest kunder innom hver dag. Shell Mortensrud er også Norges travleste ladested for elbiler, og elbilistene utgjør en stadig voksende kundegruppe i butikken.

Dette er virkelig en verdig vinner til årets butikk i Shell og er en ambassadør og et stolt ansikt utad for kjeden, fortsetter Davidsen.

KBS Retail AS ble Årets Retailer
I tillegg til at Shell Mortensrud ble Årets Butikk, ble KBS Retail AS, som driver stasjonen på Mortensrud, kåret til Årets Retailer.

-I dette clusteret stiller man tydelige krav til hverandre. Butikksjefene har alle tatt et skritt frem og tatt det ansvaret og leverer i tillegg til gode resultater, strøkne stasjoner dag etter dag. Clusteret har levert solid vekst på både drivstoff og butikk i 2019, sa årets jury.

Thommas Østborg Landsem fra KBS Retail AS mottok premien.

Det er ikke tvil om at retailer Landsem har et godt lag. I tillegg til å gå av med seieren for prisene butikk og retailer, var butikksjefen på Shell Mortensrud, Runar Jensen, en av de fem nominerte blant 2500 medarbeidere til den gjeve prisen «Årets Medarbeider» under Shell Awards 2020.

Shell Råbekken ble Årets Forhandlerstasjon

Under den årlige prisutdelingen Shell Awards denne uken ble Shell Råbekken kåret til «Årets Forhandlerstasjon 2019».

På grunn av koronaviruset ble Shell Awards denne gangen avholdt på den digitale plattformen Workplace, og det var stor spenning knyttet til hvem som skulle stikke av med prisen for «Årets Forhandlerstasjon». Til slutt var det Shell Råbekken som kunne slippe jubelen løs, etter denne begrunnelsen fra juryen:

Shell Råbekken er en veldrevet stasjon med lang historikk i Fina og Shell siden 1956. Stasjonen er kjent for sitt lokale engasjement og ikke minst for sin service. Stasjonen er også bygget om til kjedens nye butikk-konsept, og gjengen på Råbekken leverer utrolig bra på kundetilfredshet.

Rune Evensen har lagt et godt grunnlag for vekst gjennom flere store investeringer de siste årene, blant annet i ny bilvaskemaskin og sitteplasser inne i butikken, og gir kundene i Fredrikstad et viktig tilbud langs veien.

Shell Kopervik til topps

Under den årlige prisutdelingen Shell Awards, gikk Shell Kopervik av med den gjeve prisen «Årets Lojalitet 2019».

Shell Kopervik – med Sølvi Kvernenes i spissen – har jobbet målrettet med kundelojalitet i mange år. Suksessen skyldes ikke flaks, men hardt og utrettelig arbeid over lang tid. Sølvi går selv foran med et godt eksempel og viser hvordan man gjør seg fortjent til en slik pris. Hun er god til å hjelpe kundene med å dra nytte av fordeler som kaffeavtale, Trumf og verdien av å være med i lokal kundeklubb.

– Teamet på Kopervik er unikt, og atmosfæren i butikken skiller seg ut, sier en fornøyd Marius Davidsen, kjedesjef i St1 Norge som er selskapet som driver landets Shell-stasjoner.

– De ansatte kjenner alle kundene, og alle kundene blir «sett» og gjenkjent på denne stasjonen, fortsetter Davidsen. Det er et arbeidsmiljø ved Kopervik som smitter over på kundene som kommer tilbake til stasjonen gang på gang. Jeg vil anbefale alle å ta en titt på Shell Kopervik sin Facebook-side – man blir rørt over omtalene fra kundene, avslutter Davidsen.

Prisen begrunnes blant annet med at Shell Kopervik er svært gode på å ha kunden i fokus, og har også stor suksess med sin kundeklubb. Kopervik er en av Shell-stasjonen som deler ut aller flest Trumf-poeng til kundene.

Årets Shell Awards ble gjennomført digitalt på plattformen Workplace i motsetning til tidligere hvor det har vært store tilstelninger.

Shell Fauske kåret til «Årets Matstasjon»

Shell Fauske ble kåret til «Årets Matstasjon 2019» under den årlige prisutdelingen Shell Awards.

Shell Fauske har i 2019 levert fantastiske resultater på salg av mat, og stasjonen har et bredt sortiment for enhver smak. Retailer Trine Skog har 31 års fartstid på Shell Fauske, og har gjennom mange år bidratt til at Shell Fauske er blitt en viktig stasjon både for gjennomreisende og de lokale i Fauske. Til tross for stor konkurranse i 2019, klarte Trine og hennes team å vokse omsetningen i butikk. På Fauske er det tre energistasjoner som ligger tett ved hverandre, så konkurransen om kundene er tøff.

Trine Skog og hennes team på Shell Fauske har jobbet iherdig med målsettinger – dette har gitt resultater. Med lokal kundeklubb, et bredt mattilbud med fersklaget mat og godt kaffetilbud, har Retailer Trine Skog og hennes team jobbet målrettet med å være kundens førstevalg langs vei, og har vært opptatt av at det alltid skal være hyggelig å svinge innom Shell Fauske!

– Retailer Trine setter sitt team veldig høyt, og hun er opptatt av at de ansatte skal trives på jobb, sier kjedesjef Marius Davidsen i St1 Norge, selskapet som driver landets Shell-stasjoner. Teamet på stasjonen har jobbet målrettet gjennom hele 2019, med fokus på inntjening, kundebehandling, kampanjer, og kundelojalitet. Det at Trine jobber med å motivere medarbeidere, har ført til gode resultater, fortsetter Davidsen.

Anders Rasch ble Årets Regionsjef

Anders Rasch fra Ottestad har blitt kåret til «Årets Regionsjef 2019» under årets Shell Awards.

Shell Awards er en årlig tilstelning, men på grunn av koronaviruset ble årets arrangement gjennomført på den digitale plattformen Workplace. Det var knyttet stor spenning til hvem som skulle vinne Årets Regionsjef, og juryens begrunnelse var som følger:

Årets Regionsjef har best utvikling i både butikkomsetning og drivstoffvolum. Ledere i regionene har utviklet seg og blitt løftet opp og frem av regionsjefen sin. Det er ingen tvil om at alle i regionen jobber i et team, på tvers av selskaper. Gjennom jevnlige konkurranser i regionene har det også vært delt ut stor heder og ære for gode prestasjoner gjennom året. Regionsjefen har i tillegg tatt et stort ansvar ut over sin egen region og løftet sine kollegaer både faglig og gjennom deling av beste praksis.

Shell Solakrossen ble «Årets Retailerstasjon»

Under årets Shell Awards gikk Shell Solakrossen helt til topps.

Det var denne uken at Shells prestisjefylte kåring Shell Awards gikk av stabelen – i år i en digital utgave – og det var knyttet stor spenning til kategorien Årets Retailerstasjon. Dette er prisen for kjedens heleide stasjoner. Det er St1 Norge AS som drifter alle Shell-stasjonene i Norge.

Før vinneren ble offentliggjort sa juryen:

-På denne stasjonen er det orden på lager, orden i butikk og alltid god atmosfære. Det er levert solid vekst både på drivstoff og i butikk i hele 2019. Kundetilfredsheten er meget høy, og alle rapportene kommenterer hvor vennlige medarbeiderne er. Vinneren er Shell Solakrossen!

Siw Merethe Bø kunne motta prisen, og også retailer Christer Bruno-Lundh fra Aktiv Stasjonsdrift fikk heder og ære.

Stian W. Rugtvedt fra Sarpsborg med seier i årets Shell Awards

Under den årlige prisutdelingen Shell Awards fikk Stian Rugtvedt fra Sarpsborg prisen «Årets Shell Card 2019». Stian vant prisen fordi han har jobbet målrettet med Shell-kort til kunder over mange år.

– Stian har gjennom mange år vist at dette er noe han brenner for, og med lidenskap og eierskap har han systematisk jobbet med innsalg til nye kunder, sier en fornøyd regionssjef Therese Hellgren.

Firmakunder er viktig for St1 Norge AS, som drifter alle Shell-stasjonene i Norge. Rugtvedt har vist at han har et ekstra øye for firmakunden, og at han er mannen å snakke med for gode drivstoffavtaler.

– Han er også utrolig god på å dele tips og råd med sine kollegaer, og dele kunnskap om å formidle kunnskap om drivstoffavtaler. Han har rett og slett blitt en sterk rollemodell for mange, avslutter Hellgren.

Shell Gudvangen ble Årets Drivstoffstasjon

Under årets Shell Awards gikk Shell Gudvangen av med prisen «Årets drivstoffstasjon».

Vinneren av prisen må kunne skilte med gode salgstall og stasjonen må være ren og pen både ute og inne. Kort sagt må alt fungere for kunden. Shell Gudvangen hadde i 2019 en stor vekst på salg av drivstoff i et utfordrende marked, og stasjonen er alltid godt forberedt til å ta imot nye og gamle kunder. Årets Shell Awards foregikk på den digitale plattformen Workplace på grunn av koronaviruset.

Årets drivstoffstasjon har vekst på 7 % og leverer alltid høy operasjonell standard med god kundetilfredshet.

I 1903 åpnet Lars Hylland landhandleri i Gudvangen. Noen år senere fikk de også på plass en drivstoffpumpe som kunne betjene den voksende lokale veitrafikken. Siden oppstart har stasjonen sett en solid utvikling, og det er i dag oldebarna – Geir og Per Steinar – som driver både butikk og stasjon videre.

– Stasjonen ligger i vakre omgivelser og er et særdeles viktig knutepunkt i Shell-nettverket mellom Øst- og Vestlandet, sier kjedesjef Marius Davidsen i St1 Norge, selskapet som driver landets Shell-stasjoner.

 – Geir og Per Steinar er gode ambassadører for Shell-stasjonene, og vi er glade for å ha dem på laget, avslutter Davidsen.