Hjemme-underholdning med Hyundai Shell Rally Team

Stort sett all motorsport er stoppet på grunn av koronaviruset, så hva gjør førerne da? Les mer om det her, og prøv Hyundai Shell Mobis World Rally Teams eget puslespill!

Da mange av de internasjonale motorsportmesterskapene så vidt var i gang ble det bråstopp på grunn av koronaviruset. Formel 1-premieren i Australia ble avlyst tre timer før den første treningen skulle i gang og Rally Mexico ble avbrutt etter to av tre dager – og stort sett all annen motorsport på planeten har nå en ufrivillig pause.

Dette for konsekvenser også for Hyundai Shell Mobis World Rally Team, forklarer teamsjef Andrea Adamo.

-Det viktigste er at alle på vårt team er friske, og vi teamet vårt er i Bavaria som har lockdown i disse dager. Det viktigste for oss vil alltid være helsen til våre medarbeidere. Vi har over 250 ansatte fra 27 forskjellige nasjoner, og vi ønsket at folk skulle få muligheten til å komme seg hjem før situasjonen ble verre. Vi har lagt opp til at folk kan jobbe hjemmefra. Motorsport er ikke det viktigste nå om dagen.

Hvordan går det å jobbe hjemmefra?

-Heldigvis lever vi i en tid hvor mye er basert på online-kommunikasjon fra før. Vi har videomøter, tilgang til servere hjemmefra og vi forsøker å holde hverandre oppdatert om hva som skjer. Det er ikke optimalt, men det er langt fra det største problemet i verden akkurat nå. Vi må ta situasjonen med ro og være klare når ting normaliserer seg igjen.

Hvor utfordrende var Rally Mexico med utviklingen av koronaviruset mens dere var der?

-Vi er ingen helter fordi vi løste situasjonen i Mexico. Helter er de som jobber på sykehus rundt om i verden. I Mexico hadde vi et møte hvor vi bestemte å avslutte løpet etter to dager, slik at vi skulle få folkene våre tilbake til Europa, hvor de fleste holder til. Vi hjalp også noen av de mindre teamene med å komme seg hjem.

Har du kontakt med førerne nå om dagen?

-Ja, vi har kanskje mer kontakt nå enn til vanlig. Nå gjelder det å holde seg i form med å trene mye hjemme.

Hyundai har også lansert «Home Nterainment», og har blant annet et online-puslespill, som du kan forsøke deg på her: https://motorsport.hyundai.com/games/puzzle-march/?fbclid=IwAR27mNMAEdn4sG-TxszT6SAGpaHcZka0n4jhSY8ttbPsdcUnL3zjwzycSq4