Kan Ferrari vinne i 2020?

Ferrari har ikke blitt verdensmestere i Formel 1 siden 2008. I år går de for seier – med Shell sin hjelp.

Vi må hele 12 år tilbake for å finne Ferraris siste sammenlagttittel i konstruktør-VM, mens fører-VM ikke har blitt vunnet av en Ferrari-fører siden Kimi Räikkönen vant i 2007. De siste årene er det Mercedes som har dominert Formel 1, men Ferrari har ikke vært langt bak. Og i 2020 satser Ferrari-førerne Sebastian Vettel og Charles Leclerc på seier.

Nylig ble årets bil vist frem. Den ser ikke så annerledes ut enn i 2019, men det skal være lettere å justere denne fra bane til bane, noe Ferrari slet med i fjor. Bilen heter for øvrig SF1000, for å markere at Ferrari skal delta i sitt Formel 1-løp nummer 1000 denne sommeren.

Shell er også i år med som en av Ferraris hovedsamarbeidspartnere. I 2015 uttalte Ferrari at de takket være Shells drivstoff og smøremidler økte ytelsen med 25 prosent i løpet av sesongen. Shell er altså en viktig støttespiller for Ferrari på racerbanen, og Ferrari er også en viktig støttespiller for Shell til å utvikle drivstoff og smøremidler som senere blir tilgjengelig for alle.

Årets Formel 1 sesong starter i Australia den 15. mars. Alle løpene blir sendt på Viasport og Viaplay i Norge.