Brennende bil på bensinstasjonen

I julen ble det dramatisk på en Shell-stasjon i Stavanger da det plutselig kom en brennende bil kjørende inn på stasjonen. Les her hva du bør gjøre hvis bilen tar fyr.

Det var fredag kveld den 27. desember at det ble dramatisk på Shell-stasjonen i Løkkeveien i Stavanger. En bil hadde tatt fyr, og sjåføren kjørte bilen inn på bensinstasjonen. Heldigvis var Thomas Lid, med erfaring fra forsvaret, inne på stasjonen og han handlet raskt. Han fikk tak i brannslukkingsapparat, og fikk slukket brannen før brannvesenet kom og fikk sikret området.

-Heldigvis gikk det bra i Stavanger, og selv om våre bensinstasjoner er svært brannsikre så anbefaler vi ingen å kjøre inn på en bensinstasjon hvis bilen tar fyr. I så fall er det viktig å stoppe et godt stykke unna pumpene, sier Jonas Bæk, marketing manager hos St1 Norge AS.

Vi tok en prat med Brannvernforeningen for å spørre hvilke råd de gir om en person skulle være så uheldig å oppleve at bilen begynner å brenne, hva bør han gjøre, og hvordan bør han går fram for å forsøke å slukke brannen?

-Det kan være mange ulike årsaker til brann i bil. Produksjonsfeil, alderdomsfeil, møkkete motor, brukerfeil, generelle elektriske feil, kollisjoner og defekte hjullager. Gode vedlikeholds- og renholdsrutiner er tiltak som kan være med på å senke faren for brann i bilen, forteller kommunikasjonssjef i Brannvernforeningen, Mari Bræin Faaberg, og fortsetter:

-Men dersom det likevel skulle begynne å brenne, er det viktig å evakuere bilen raskt og å få meldt fra om brannen til brannvesenet. Videre bør du gi beskjed til andre trafikanter. Det er fornuftig å holde avstand til bilen. Røyken fra en bilbrann kan være veldig giftig.

-En bilbrann kan bli ganske voldsom og brannen kan raskt bli stor og uhåndterbar, derfor er rask varsling til brannvesenet veldig viktig. Med mindre du har kompetanse på brannslokking vil vi ikke anbefale å prøve å slokke selv, men ring brannvesenet og hold avstand, avslutter Faaberg.