Sjekk dette krasjet!

Ott Tanak i Hyundai Shell Mobis World Rally Team hadde en av rallyhistoriens mest spektakulære avkjøringer i årets første VM-runde. Se avkjøringen her!

Årets sesong i Rally-VM er i gang, og i tradisjon tro var Rally Monte Carlo også første løp. Seieren gikk til Thierry Neuville, som kjører for Hyundai Shell Mobis World Rally Team.

Også fjorårets verdensmester, Ott Tanak, kjører for Hyundai i år, men sesongpremieren gikk ikke etter planen for estlenderen. Han kjørte av veien i nesten 200 km/t, bilen slo rundt og sklei deretter ned en fjellskrent og endte på en vei lenger nede i fjellsiden. Både fører og kartleser kom uskadd fra ulykken, til tross for at Petter Solberg uttalte til VG at det var «noe av det verste jeg har sett».

Se avkjøringen her:

Andreas Mikkelsen kjørte også for Hyundai i fjor, men nordmannen var ikke med i årets Rally Monte Carlo.

-Det blir dessverre ikke full VM-sesong på meg i år, men kjøring blir det. Hva må jeg komme tilbake til senere, sier Andreas Mikkelsen til Refuel.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hyundai har i år valgt å satse på Thierry Neuville og Ott Tanak som sine to førsteførere. Sistnevnte er fjorårets verdensmester. I tillegg skal legenden Sebastien Loeb og Dani Sordo kjøre for Hyundai. Dette betyr nødvendigvis ikke at Andreas Mikkelsen er vraket fra det koreanske teamet. Det ryktes om at det vil komme enda en Hyundai til start i utvalgte løp med 30-åringen bak rattet.

Det ble færre «seter» i Rally-VM da Citroën trakk seg ut etter 2019-sesongen. Nå er det kun Hyundai, Toyota og Ford som har fabrikkteam i WRC.

I WRC2 har vi imidlertid med to nordmenn. Mads Østberg i Citroën og Ole Christian Veiby i Hyundai.

Sjekk Hyundais oppsummering fra Rally Monte Carlo her: