Slik gikk det med Shell Motorsport

Shell er tungt inne som samarbeidspartner til flere team i internasjonal motorsport. Sjekk hvordan det gikk med Shell-teamene her!

Når vi snakker om Shell og motorsport tenker de fleste på Ferrari og Formel 1. Shell var vært en av Ferraris hovedsamarbeidspartnere i mange år, og bruker Formel 1 som et laboratorium til å utvikle både drivstoff og smøreoljer. I årets sesong var det imidlertid nok en gang Mercedes som gikk helt til topps, men Ferrari ble nummer to i konstruktørmesterskapet, og førerne Charles Leclerc og Sebastian Vettel ble henholdsvis nummer fire og fem i førermesterskapet.

Shell er også tungt inne som samarbeidspartner til Ducati i MotoGP. Marc Marquez i Honda vant mesterskapet, men Andrea Dovizioso i Ducati ble nummer to sammenlagt, mens den andre Ducati-føreren, Danilo Petrucci, ble nummer seks sammenlagt.

I Rally-VM, eller WRC, samarbeider Shell med Hyundai, hvor norske Andreas Mikkelsen er en av sjåførene. Mikkelsen endte årets sesong på en fjerdeplass, mens beste Hyundai-fører ble Thierry Neuville på andreplass. Årets verdensmester ble Ott Tanak i en Toyota.

Et mesterskap som får mer og mer prestisje er Formel E, for elektriske formelbiler. Noen stusser kanskje over at Shell er med som samarbeidspartner til Nissan-teamet her, men det er blant annet for å lære mer om elektrisk ladning, som blir viktigere og viktigere på Shell-stasjoner verden over. I sesongen 2018/2019 gikk det også riktig bra med Shell-bilen til Sébastien Buemi, som ble nummer to sammenlagt, bak vinner Jean-Eric Vergne. Buemis teamkamerat, Oliver Rowland, ble nummer ti.

Også i DTM, Deutche Tourenwagen Masters, er det med en «Shell-bil», og den har denne sesongen blitt kjørt av Sheldon Van Der Linde fra Sør-Afrika. BMW-føreren ble nummer tretten sammenlagt i mesterskapet som ble vunnet av Rene Rast.

I det australske Supercars-mesterskapet er det eget «Shell V-Power Racing Team», og førstefører Scott McLaughlin vant likegodt hele mesterskapet med sin Ford Mustang.  

I USA sponser Shell Penske-teamet i NASCAR og IndyCar. Det er kun i NASCAR at en av bilene virkelig fremstår som en «Shell-bil» og den kjøres av Joey Logano, som ble nummer fem sammenlagt. Vinner ble Kyle Busch.

Til slutt tar vi med mesterskapet Stock Car Brazil, hvor det er flere Shell-sponsede biler. Best av Shell-førerne i årets mesterskap ble den tidligere Formel 1-føreren Ricardo Zonta, som endte mesterskapet på en ellevteplass. Daniel Serra vant. I Brasil finnes også et eget «Shell Racing Academy» i gokart, med god Shell-profilering.

Se video med Ferrari-førerne her: