Shell selger over en million burgere i året

Hvor mange tror du det blir i minuttet? Svaret får du her!

Brutt ned er det ca 2 burgere i minuttet som selges på Shell-stasjoner over hele landet.  Dette tilsvarer ca 175 tonn burgere i året.

-Nordmenn elsker hamburger og spiser det gjerne utenfor hjemmet. Faktisk er hver tredje hamburger som spises i Norge spist utenfor hjemmet, og hamburgerrestauranter er de restaurantene som har økt mest de siste årene, forteller Hæge Vagle, markedssjef for mat og kasse hos St1 Norge AS, som drifter alle Shell-stasjonene i Norge.

Shell har veiens beste burger, nystekt direkte fra grillen

Stabburet og Shell har sammen utviklet Shellburgeren som du kun får kjøpt på Shell-stasjoner i Norge. For å følge med på premium trenden i markedet oppgraderte Shell burgeren sin i 2017. Denne saftige burgeren laget av grovkvernet norsk storfekjøtt. Burgeren har hele 98 % kjøttandel, de siste to prosentene er krydder og vann. Hamburger er laget med tenderformteknologi som gir burgern struktur og den gode konsistensen. Hamburgeren har en tykkelse og et rustikt utseende som gjør at den rett og slett ser hjemmelaget ut.

-Stabburet har produsert hamburgere helt siden 70-tallet, før store internasjonale kjeder som McDonalds kom til landet. Hamburgerne produseres på Råbekken i Fredrikstad der Stabbur-Nilsen i 1943 startet selskapet. Det produseres i dag over 2 000 tonn med hamburger på fabrikken i forskjellige kvaliteter, størrelser og formater, forteller Vagle.

Bak Shellburgeren er det et stort team​ som jobber for å levere den beste burgeren hver gang, slik at en Shellburger skal være lik uansett hvor i landet du får den servert. Dette sikres gjennom gode rutiner og kvalitet i alle ledd fra råvare, gjennom produksjon, tilberedning og servering på stasjon.  

-Det forventes mer av en hamburger i dag enn for 5-10 år siden. Forventningene gjelder ikke bare selve kjøttet, men også tilbehøret og sammensetningen av hamburger. Dette er grunnen til at Shell sammen med kokkene og produktutviklerne i Stabburet har utviklet et bredt utvalg av hamburgere med nøye utvalgte sauser, topping og tilbehør i mengder som komplementerer hverandre og kjøttet for å gi den beste smaksopplevelsen.

De siste årene har Shell jobbet med flere størrelser på burgerne, fra 100 g til 250 g. Dette gir et spillerom både i måltidsstørrelser og pris. Du kan få en burger som passer til alle i bilen, både store og små. Du kan få en liten og billig burger til barna eller kanskje en lunsjburger når du bare er litt sulten.

Stopper du på Shell så stopper du på hamburgerstasjoner

-Å spise en hamburger på Shell gir deg et ordentlig pusterom i hverdagen, tid til og skikkelig kose deg med en tykk, grov og saftig burger. Du blir både glad og mett, avslutter Hæge Vagle.

Topp ti burgerstasjoner i Shell finner du her:

 

Solgte burger siste 12 mnd

SHELL VINGER

22 305

SHELL BÅRDSHAUG

19 944

SHELL NOTODDEN

17 953

SHELL MØRKVED

17 784

SHELL TRYSIL

16 741

SHELL DALE

14 518

SHELL FAUSKE

13 922

SHELL VOSS

11 984

SHELL SJØORMEN

11 636

SHELL ANDENES

11 478

De to største burgerstasjonen selger over 50 burgere om dagen.