Blir dette Norges råeste driftingbil?

Sjekk ut det nyeste prosjektet til Shell-ambassadøren Olav Haugen Hasdal. Les mer her!

Olav Haugen Hasdal (31) fra Gjerstad har kjørt drifting med en BMW tidligere, og har også da samarbeidet med Shell etter at han vant Gatebil-stipendet for et par år siden. Nå har han satt i gang med et utradisjonelt driftingprosjekt; Den første A-klassen som blir bygd til drifting!

-Bilen er en Mercedes A180 2013mod. Opprinnelig firehjulstrekk, men blir nå bygd om til bakhjulstrekk. Torpedoveggen flyttes 120mm bakover & med ny girkassetunell, forteller Olav.

Med det nye prosjektet kom også billetten til Gatebil Drift Series. Her håndplukkes de 15 beste sjåførene fra Sverige og Norge. Her skal Olav kjøre med støtte fra St1 Norge AS, som drifter alle Shell-stasjonene i Norge.

-Under Oslo Motor Shows tiårsjubileum fikk jeg lansere karosseriet og planene for 2020 sesongen. Dette skjedde på standen til Gatebil. Gatebil er kanskje verdens råeste konsept innenfor sin sjanger, mener Hasdal.

Stipend
For tre år siden var Shell og Hurtigruta Carglass på turné med Gatebil. Her var de innom Shell stasjonen i Tvedestrand.

-Dette er kun ett steinkast fra der jeg bor. Der dukket jeg opp med prosjektet mitt, en BMW E30, en velbegrunnet søknad og friskt mot. Her skulle de trekke en Gatebil-stipendiat. Det strået trakk jeg. Det resulterte i ett stipend på 15 000 kroner og stand midt i hjerte av Gatebil sammen med Shell og Hurtigruta Carglass. Nå er jeg klar for neste kapittel, og det er Gatebil Drift Series med en Mercedes!