Matdestinasjonen Shell

ST1, STRAND, 2016

Det er ikke lenger slik at det kun er drivstoff som gjør at nordmenn stopper på Shell.

Bensinstasjon, drivstoffstasjon, energistasjon; kjært barn har mange navn, og det er ingen tvil om at de fleste fortsatt forbinder Shell først og fremst med drivstoff. Flere og flere tar imidlertid turen innom bare for å kjøpe mat.

-Vi har hatt en enorm satsing på mattilbudet vårt de siste årene, og det gir resultater. Salget av matvarer er økende, og tilbakemeldingene fra kundene er meget bra. I noen regioner økte vi matsalget med 15 prosent, sier Hæge Vagle, markedssjef for mat og kaffe hos St1 Norge AS, som drifter Shell-stasjonene i Norge.

Det er nå tre år siden St1 overtok driften av Shell-stasjonene i Norge, og med ny eier i førersetet ble det også et menyskifte for å satse på lokal, norsk kvalitetsmat.

Det er mulig med sunn hurtigmat
-Vi hadde høye ambisjoner da vi lanserte vårt nye konsept med reale matvarer. Vi ønsket å bli markedsleder og tilby det beste mat- og drikketilbudet langs veien i Norge. Nå, tre år senere, mener vi at vi har oppnådd det.

Den store satsingen på mat gikk ut på å forbedre hurtigmattilbudet med å satse på sunne, norske kvalitetsråvarer og også være tydelige på at mange av ingrediensene er lokale. Samtidig som maten skulle være av god kvalitet, skulle den også oppfattes som «ekte, ujålete og ærlig».

-I løpet av disse tre årene har vi klart å overbevise mange nordmenn om at man kan spise godt og sunt, selv om man velger tradisjonell hurtigmat som hamburger, pølse eller bagett.

Stadig nye produkter
Shell utvikler stadig sitt matkonsept, og har lansert mange nye produkter den siste tiden.

-Nå har vi blant annet lansert en kyllingbaguette. Hvitt kjøtt etterspørres mer enn tidligere, og vi bruker kylling fra Vestfold. I tillegg bruker vi Middelhavssalat og aioli. Vi har også lansert surdeigsbrød med chia nå i høst, og flere nyheter kommer, avslutter Vagle.

Her er noen av matrettene som er lansert de tre siste årene:

 

FERSKE BAGETTER

Dette var blant de første produktene som ble lansert i den nye «reale» matkonseptet. Råvarer fra norske produsenter ble valgt.

PØLSER

Pølsene du får hos Shell er ikke som alle andre pølser. Et godt utvalg av forskjellige pølser fra Stabburet, produsert på Råbekken i Østfold. Shell møter kvalitetsbevisste nordmenn med blant annet grillpølser hvor kjøttandelen er økt og saltet redusert, men fortsatt med den gode smaken.

HAMBURGER

På Shell kan du få hamburger med 100% grovkvernet storfekjøtt fra Fredrikstad og hamburgerdressing fra et lite firma på Råde.

MATPAKKE

Matpakkene våre er håndsmurte med grove saftige brød og deilig pålegg. Og den servers i en matboks. Velg mellom brunost og karbonade, skinke og ost, egg og salami eller roastbiff og salami.

BAKEVARER

Hos Shell får du rykende ferske bakevarer – rett fra ovnen. Bakevarene blir hevet, stekt og pyntet på stasjonen. Shell har også sin helt egne oppskrifter, som for eksempel Shell-bolla, et eget skolebrød, kanelbolle og bollekaken – en drøm av en gulrot bolle toppet med ostekrem og sjokoladedryss.

KAFFEAVTALE

I kaffeavtalen hos Shell kan du bruke hvilken som helst kopp, eller til og med appen Snarveien. Kaffen er kvalitetskaffe fra Evergood. Den tradisjonsrike kaffeprodusenten brenner sine kaffebønner i egne lokaler på Filipstad i Oslo.