Hovedstadens motorfest

Oslo Motor Show ble i år arrangert for niende gang. Og på standen til Shell stod den råeste bilen, Arne Fredlys McLaren Senna.

Nå arrangeres riktignok Oslo Motor Show i Lillestrøm, men må likevel kalles hovedstadens motorfest. Eller kanskje hele Norges motorfest med over 40 000 besøkende, 150 utstillere og et messeareal på 30 000 kvadratmeter.

– Det første året vi arrangerte kom det 22 500 besøkende. Nå har vi snart doblet det antallet. Messen blir større og større for hvert år, og favner nå hele motorinteressen. Her finner man alt fra lastebiler til racerbiler. Flere importører er også på plass med nye biler, men de har fått streng beskjed om å vise frem noe heftig, slik som Audi nå gjør med nye e-tron, sier messegeneral Tommy Larssen til Refuel.

I tradisjon tro var det på standen til St1 Norge AS at man fant den råeste bilen. Den norske investoren Arne Fredly hadde tatt turen fra Monaco med sin McLaren Senna. Denne bilen har 800 hestekrefter, 800 Newtonmeter og 800 kg marktrykk. Bilen akselerer fra 0-100 km/t på 2,7 sekunder og det skal produseres kun 500 eksemplarer av bilen.

I tillegg til å se på flotta biler, kunne man på standen få vite mer om Shells produkter, og da spesielt Shell V-Power Nitro+ som er et produkt mange av de besøkende på Oslo Motor Show er i målgruppen for.

Refuel var også på plass, og her er en liten smakebit. Hot rod: Kent Asbjørnhus sin hot rod av en Ford Modell A 5w coupe fra 1929.

Gatebil: Shells samarbeidspartner Gatebil var også på plass med egen stand, og den velkjente Shell-dekorerte BMW’en, som går som Gatebil-taxi.

Gruppe C: En Porsche 962 fra 1991 kjørt av Hurley Haywood, James Weaver og Wayne Taylor.

AMCAR: En AC Cobra på AMCAR sin stand.

Sherp: Skal det være en Sherp? Med denne bilen kommer du deg frem overalt.

Racerbil: Norges Bilsportforbund hadde egen stand, hvor de blant annet stilte ut Marcus Påveruds Mercedes-AMG GT4.

Snutebil: En rekke flotte lastebiler var på plass, blant annet denne klassiske «snutebilen» fra Scania.

Smykke: Noen av lastebilene på Oslo Motor Show er så strøkne at man nesten tror de ikke har vært brukt. Som denne fra Molanders Transport i Göteborg.