St1 har fått godtatt bud på Statoil Fuel & Retail Marine

Foto: Øyvind Knoph Askeland, Norsk olje og gass, CC BY SA

Om oppkjøpet går i boks styrker St1 satsingen på marineprodukter ytterligere.

St1 har allerede en god tilstedeværelse i det norske marinemarkedet – både med lavutslippsproduktet MSD 500 og med mer tradisjonelle produkter. Nå blir tilstedeværelsen i markedet ytterligere styrket med et oppkjøpt av Statoil Fuel & Retail Marine fra canadiske Alimentation Couche-Tard.

Selskapet har i dag åtte ansatte og forsyner skip og installasjoner langs kysten med drivstoff. Statoil Fuel & Retail Marine var tidligere en del av Statoil, men ble solgt til det canadiske selskapet sammen med resten av Statoils nedstrømsvirksomhet i 2012.

– Fordi salg av marineprodukter ikke er kjernevirksomhet for Circle K, mener vi salg av SFR Marine er riktig for å sikre videreutvikling og robusthet for virksomheten til beste for de ansatte i selskapet, kunder og samarbeidspartnere, sier Christian Rykke, Vice President Finance Development i Circle K.

For St1 er det imidlertid en gyllen mulighet for å styrke seg ytterligere i det norske markedet.

– Oppkjøpet utvider St1s posisjon i Norge, og gjør det mulig for oss å utvide vårt kundetilbud videre på det nordiske markedet, sier Mika Wiljanen, administrerende direktør for St1 Norge AS og St1 Oy.

Avtalen mellom partene ble signert 27. november i fjor, og avtalen må godkjennes av konkurransetilsynet før det kan fullføres. Det er ventet at dette vil skje i løpet av første halvår i år.