Tiden går – Shell består

Ser man på dagens bensinstasjoner i Norge er det ikke mange som bærer de samme navnene som i gamle dager – bortsett fra Shell, da.

Hva har navn som BP, Fina, Norol, Mobil, Texaco, Hydro Texaco og Statoil til felles? Alle merkenavnene er borte som bensinstasjoner langs norske landeveier. Shell, derimot, har hatt bensinstasjoner i Norge siden 20-tallet, og fortsatt kan du se den verdenskjente gule og røde Shell-logoen langs norske landeveier.

Norsk Petroleumsinstitutt har ført bensinstasjonsstatistikk i Norge siden 1969, og siden den gang har det vært mer enn en halvering av antall bensinstasjoner her i landet. Ved utgang en av 2015 var det totalt 1580 bensinstasjoner i Norge. Og av de bensinstasjonsnavnene som eksisterte for 10-20 år siden er det kun Shell og Esso igjen. Norol ble til Statoil og så til til Circle K. Mobil-stasjonene ble solgt til Statoil og Hydro på begynnelsen av 90-tallet, og ble senere kjøpt av Esso. Mens Hydro Texaco nå heter YX. Og noen har forsvunnet helt. Shell er det eneste merkenavnet på det norske markedet som har vært uforandret siden starten (1912). Shell overtok også Fina-stasjonene i 1999.

– Vi er stolte av vår historie, og vi feirer i år 105 år i Norge. Vi har over 350 stasjoner over hele landet, og hos Shell kan kundene være trygge på at de får det samme kvalitetsdrivstoffet og den samme gode servicen som Shell har vært kjent for i alle år, forteller markeds- og informasjonssjef i St1 Norge AS, Sigrid Louise Philippart.