Åpnet ny hurtigladestasjon på Momarken

Ordfører i Eidsberg kommune, Erik Unaas, åpnet den nye hurtigladestasjonen på Shell Momarken.

I samarbeid med Fortum åpnet Shell en ny hurtiglader for elbiler på Shell Momarken – som nå er en fullverdig energistasjon.

Det siste året har St1, som driver Shell-stasjonene i Norge, etablert hurtigladere på flere av sine stasjoner. Først ut var Shell Mortensrud i fjor sommer, og med åpningen på Shell Momarken er det nå åtte Shell-stasjoner hvor elbileiere kan hurtiglade.

Hurtigladeren på Momarken ble høytidelig åpnet av ordføreren i Eidsberg kommune, Erik Unaas, som var veldig fornøyd med at kommunen endelig har et tilbud til den økende andelen elbileiere i området.

– Vi har en ambisjon om å være en miljøkommune, og det har vært litt ille å måtte sende de som var på jakt etter en hurtiglader til nabokommunen. Derfor er vi veldig glade for satsingen som St1 og Fortum nå har satt i gang, sa han under åpningen.

Hurtigladestasjonen har i første omgang to hurtigladere, men det er mulighet for å utvide kapasiteten med én til på kort sikt, og med enda flere ladere dersom det skulle være behov for det senere.

– Anlegget er klargjort for fremtidens superlading, og vi har dimensjonert anlegget for at vi kan utvide videre i takt med behovet uten å måtte legge nye kabler, sa Joakim Sveli fra Fortum.

Med hurtigladere på plass, er Shell Momarken nå en komplett energistasjon hvor man, i tillegg til tradisjonelt drivstoff og hurtiglader, har mulighet for å velge det fornybare drivstoffet REx.

– Vi ser på hurtigladerne som et godt supplement til de andre energikildene vi allerede har på stasjonen, og med et godt tilbud av menneskelig drivstoff på stasjonene er vi overbevist om at Shell vil være et attraktivt sted å stoppe også for de som skal lade elbilen, sier kjedesjef i St1, Marius Fagerholm Davidsen.

I tillegg til Shell på Momarken, er det hurtigladere på følgende Shell-stasjoner:

  • Mortensrud
  • Espa
  • Stathelle (Lasses)
  • Koppang
  • Alvdal
  • Grelland (Holmestrand)
  • Moholt (Trondheim)
  • Mørkved (Bodø)

Se video på vår Facebook-side: