Får du i deg nok vann?

Woman drinking water in summer sunlight

Når værgudene slår på stortromma med sol fra øst til vest kan det være greit å holde en liten oversikt over vanninntaket. Vann er nødvendig for å opprettholde normale kroppsfunksjoner og dekker væskebehovet uten unødvendige kalorier.

Hold fokus bak rattet

Visste du at kroppen består av ca. 70% vann? Dersom du ikke drikker nok, virker ikke kroppen som den skal. En liten huskeregel er at du mister 10% ytelse når du mister 1% vann. Vi i Shell ønsker at du som sjåfør skal være ved dine fulle fem når du setter deg bak rattet, også på varme dager.  Velg gjerne vann med smak – dersom du liker det best. På våre stasjoner har vi Imdal i flere forskjellige smaker og størrelser.

utenmandarin

Små kropper må drikke mer

De fleste er flinke til å smøre med solkrem når sola steiker og gradestokken viser 30 røde. Like viktig er det å passe på at små kropper får i seg nok væske på varme dager. Barn i barnehage- og skolealder trenger mer vann per kilo kroppsvekt enn voksne. Dette er på grunn av at kroppsoverflaten er stor i forhold til kroppsvekten, og hudoverflaten bestemmer hvor mye vi svetter ut. Pass derfor på at barna har tilgang på kjølende drikke både i baksetet og på stranden. Velg gjerne en vannflaske med sportscap, så slipper du søl i bilen.

fruktmiks-P6_472x187_utkast

Mat inneholder også væske!

Når vi snakker om væskeopptak, er det lett å glemme at store deler av det daglige væske-behovet også dekkes av mat. I tillegg til yoghurt, melk og juice, inneholder grønnsaker og frukt store deler væske. Visste du for eksempel at vannmelon inneholder hele 93% vann? Hos Shell får du kjøpt fruktsalat, jordbær eller blåbær i beger fra 20 kroner. Er sunt og godt mellommåltid for deg på farta.

God sommer!

Hilsen Shell