Nå kan du også lade elbilen på Shell

10. mars åpnet St1, i samarbeid med Fortum, tre hurtigladere og to mellomraske ladere ved Shell-stasjonen på Mortensrud. Dette er et ledd i å utvikle Shell til energistasjoner for flere typer kjøretøy.

– Shell Mortensrud er vår største stasjon i Norge, det blir derfor spennende å kunne tilby lademuligheter her, sier retaildirekør i St1, Anita Sørlundsengen. Hun var på plass for å åpne ladestasjonen sammen med kollega og nettverksdirektør Oscar Sandström samt leder i Fortum Charge & Drive, Jan Haugen Ihle.

– Vi ønsker å være det naturlige stoppestedet langs veien, og med et økende antall elbiler, tester vi nå om ladestasjoner bør være en del av energimiksen vi tilbyr. Vi håper kundene setter pris på tilbudet, for allerede nå ser vi på mulighetene for videre utrulling, forteller Sørlundsengen.

Fra bensinstasjon til energistasjon
Ladestasjonen på Mortensrud vil tilby lademuligheter for alle typer elbiler, og hurtiglading med både Chademo og CC. I tillegg vil stasjonen ha to Chademo-adaptere for Tesla Model S liggende for de som trenger dette. Som betalingsmiddel kan kundene benytte Fortums egen ladebrikke eller sende en SMS.

– Dette er en landsdekkende avtale, men vi vil prioritere byer og tettbebygde strøk, sier leder i Fortum Charge & Drive, Jan Haugen Ihle.

Administrerende direktør i St1, Mika Wiljanen, setter ord på selskapets nye retning i markedet.

– Utfordringene med miljø er et tog som bare ruller videre, og vi endrer ikke verden på én dag eller én uke. Det er ikke én riktig vei å gå i kampen for miljøet, men mange, fortalte Wiljanen til Dagligvarehandelen tidligere i år.

Stor etterspørsel på Mortensrud
Selv om åpningen av ladestasjonen offisielt var 10.mars, åpnet noen av laderne enda litt tidligere. Dette ble lagt merke til av kundene, og de ansatte på stasjonen kan fortelle om stor interesse.

– Mange kunder har etterspurt et tilbud om lading her. Før åpningen var det flere som ringte og spurte når laderne kunne tas i bruk, og etter åpningen har vi hatt mye trafikk på disse, forteller daglig leder Iltaf Hussain.

Før åpningen var målet at 20 biler skulle lade på stasjonen hver dag, men dette har blitt overgått. Den siste uken i april var det i gjennomsnitt 30 biler innom laderne hver dag, og på dager med ekstra mye trafikk lader så mange som 50 elbiler på Shell Mortensrud.