St1 på Veikonferansen

ST1, portretter, ledelsen, 2015

Thomas Hansen fra St1 holdt et innlegg på Veikonferansen i april, et arrangement i regi av Opplysningsrådet for Veitrafikken. St1 er et nordisk energiselskap med visjon om å være ledende på produksjon og salg av CO2-bevisst energi.

– Vi lever i en interessant tid hvor det er mange svar på hva en bil trenger i fremtiden. Vi tror ikke det kommer et enkelt produkt som kan erstatte oljen, men fremtidens energimiks kommer til å bli sammensatt. Derfor tror vi ikke det er lurt å satse utelukkende på en energikilde, fortalte Thomas Hansen til Veikonferansens tilhørere.

St1 produserer i dag biodrivstoff i Sverige og Finland, og man ser på mulighetene i Norge også. I Finland er det også produksjon av geotermisk fjernvarme og vindkraft.

– Vi ønsker å være en del av løsningen for å nå klimamålene i 2030, og i Norge skal vi teste et alternativt og fornybart drivstoff allerede før sommeren. For er det viktig å ikke sitte å vente på de riktige løsningene, men gjøre noe her og nå, fortalte Hansen.