Nå kan du lade bilen hos Shell

10. mars åpnet St1|Smart Fuel AS, i samarbeid med Fortum, tre hurtigladere og to mellomraske ladere ved Shell-stasjonen på Mortensrud. Etterspørselen har vært stor, forteller Iltaf Hussain, daglig leder ved Shell Mortensrud.

Shell Mortensrud er vår største stasjon i Norge, det blir derfor spennende å kunne tilby lademuligheter her, sier retaildirekør i St1|Smart Fuel AS, Anita Sørlundsengen. Hun var til stede for å åpne ladestasjonen sammen med kollega og nettverksdirektør Oscar Sandström, og leder i Fortum Charge & Drive, Jan Haugen Ihle.

– Vi ønsker å være det naturlige stoppestedet langs veien, og med et økende antall elbiler, tester vi nå om ladestasjoner bør være en del av energimiksen vi tilbyr. Vi håper kundene setter pris på tilbudet, for allerede nå ser vi på mulighetene for videre utrulling, forteller Sørlundsengen.

Samarbeid med Fortum
Vi ønsker å være det naturlige stoppestedet langs veien, og med et økende antall elbilister, tester vi nå om ladestasjoner bør være en del av energimiksen vi tilbyr. Vi håper kundene setter pris på tilbudet, for allerede nå ser vi på mulighetene for videre utrulling, forteller Sørlundsengen.

Ladestasjonen på Mortensrud vil tilby lademuligheter for alle typer elbiler, og hurtiglading med både Chademo og CC. I tillegg vil stasjonen ha to Chademo-adaptere for Tesla Model S liggende for de som trenger dette. Som betalingsmiddel kan kundene benytte Fortums egen ladebrille eller sende en SMS.

– Dette er en landsdekkende avtale, men vi vil prioritere byer og tettbebygde strøk, sier leder i Fortum Charge & Drive, Jan Haugen Ihle.

Fra bensinstasjon til energistasjon
St1 er et finsk energiselskap som i oktober 2016 kjøpte Shells stasjonsnettverk i Norge. St1 forsker på, og utvikler, økonomisk levedyktige og bærekraftige energiløsninger.

Mika Wiljanen, adm. Direktør i St1|Smart Fuel, setter ord på selskapets nye retning i markedet.

– Utfordringene med miljø er et tog som bare ruller videre, og vi endrer ikke verden på én dag eller én uke(..) Det er ikke én riktig vei å gå i kampen for miljøet, men mange, fortalte Wiljanen til Dagligvarehandelen i februar 2016.

Stor etterspørsel på Mortensrud
Selv om åpningen av ladestasjonen offisielt var 10.mars, har enkelte av pumpene allerede vært i drift i over en uke. Dette har kunder lagt merke til og de ansatte på stasjonen kan fortelle om stor interesse.

– Mange kunder har etterspurt et tilbud om lading her. I tillegg har vi hatt flere som har ringt oss den siste uken for å høre om når det åpner, så det er helt tydelig noe folk har venta på. Ettersom noen av pumpene har vært i drift den siste uka, har vi hatt mye trafikk på disse, forteller daglig leder Iltaf Hussain.