En dag på filmsettet til Børning 2 – On Ice

FOTO: BENJAMIN A. WARD / POST@BENJAMINWARD.NO / WWW.BENJAMINWARD.NO

Shell er igjen med som samarbeidspartner til filmen Børning, som denne gangen har tittelen Børning on Ice. Vi var med en dag på settet.

En ellers rolig torsdag i februar er plutselig ikke så rolig lenger når regissør Hallvard Bræin inntar Shell på Bjølsen i Oslo sammen med rundt tretti andre personer, en rekke biler, kameraer, lyskastere og ledninger. Gatene rundt bensinstasjonen blir sperret av, og noen heftige filmscener spilles inn med skuespillerne Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy og Jonas Oftebro.

FOTO: BENJAMIN A. WARD / POST@BENJAMINWARD.NO / WWW.BENJAMINWARD.NOHva som blir sagt og gjort har vi ikke lov til å skrive her, men det er bare å glede seg til premieren den 5. oktober. For heftig blir det garantert, og Shell er en viktig samarbeidspartner for filmen.

– Vi er med som samarbeidspartner på Børning on Ice fordi vi ser at det gir en stor mulighet til å engasjere og bygge et felleskap blant våre mange tusen ansatte på nærmere 400 stasjoner rundt om i hele landet . Som samarbeidspartner er det også viktig at våre Shell-stasjoner fremstår i en naturlig setting i filmen, og at vi får muligheten til å bruke Børning universet i vår markedsføring eksternt. I forbindelse med den første filmen hadde vi stor suksess blant annet med vår Børning-burger, og vi har spennende planer også denne gangen, forteller Thomas Greet Danielsen som er markedsansvarlig for drivstoff i Smart Fuel AS.

Statist fra Shell
En av skuespillerne, eller statistene for å være helt nøyaktig, er Ole Bjarne Strømmen, som til daglig driver Shell 7-Eleven-stasjonen i Nes i Ådal. Ole Bjarne var aktiv i forbindelse med den første Børning-filmen, og organiserte det meste av Børning-turneen som besøkte en rekke Shell-stasjoner sommeren 2014. Som takk for innsatsen har han nå fått en statistrolle i Børning On Ice.

FOTO: BENJAMIN A. WARD / POST@BENJAMINWARD.NO / WWW.BENJAMINWARD.NO

– Jeg likte den første Børning-filmen veldig godt, og jeg synes det er moro at Shell engasjerer seg i filmen. At jeg nå også er med som statist er jo som en liten drøm som går i oppfyllelse. Nå regner jeg med at det blir mye av både frierbrev og autografskriving etter premieren, ler Ole Bjarne.

Og hva gjør Ole Bjarne i filmen? Vel, det må du nesten vente til premieren den 5. oktober for å få se. Men fornøyd var han i alle fall, selv om det ble en lang dag.

– Det blir mye venting på et filmsett, men det var jeg forberedt på. Det er uansett morsomt å være med. Jeg er veldig interessert i bil, og det vet jeg at mange kollegaer er også. Jeg blir nok litt stolt når filmen kommer på kino.

Stort apparat
Når man gjør om en hel bensinstasjon til et filmsett er det mye som må endres fra de daglige rutinene. Et rom i kjelleren er plutselig sminkerom, et annet er omkledningsrom og utenfor blir det satt opp sperrebånd for å holde skuelystne unna.

FOTO: BENJAMIN A. WARD / POST@BENJAMINWARD.NO / WWW.BENJAMINWARD.NO

Store kameraer blir kjørt frem og tilbake på skinner, lyskastere sørger for det riktige lyset, sminkører gjør siste finpuss på maskaraen til skuespillerne og plutselig roper regissør Hallvard Bræin «action»!

På bakrommet sitter butikksjef Bjørn Mosti, som faktisk har vært med på dette en gang før.

– Jeg drev en stasjon i Trondheim som ble brukt til filminnspilling av Børning 1. Vi må holde stengt i noen timer, og det blir en lang dag med mye venting. Men det er verdt det. Når alle ansatte senere i år skal på kino for å se filmen er det verdt hvert eneste minutt med venting denne dagen.

Takknemmelige skuespillere
Til tross for at over 380 000 publikummere så den første Børning-filmen på kino, noe som gjorde den til den mest sette norske kinofilmen i 2014, har det ikke vært lett å få statlig støtte for å lage en oppfølger. Derfor er alle involverte svært takknemmelige for at samarbeidspartnere som Shell er involvert.

Så nå er det bare å glede seg til premieren den 5. oktober.

Her er de aller første smakebitene fra filmen:

Se videointervju med statist Ole Bjarne Strømmen her: