25 prosent mer ytelse med Shell

Takket være Shells drivstoff og smøreoljer økte Ferrari ytelsen på sine Formel 1-motorer med 25 prosent i løpet av 2015-sesongen, og det var en av hovedårsakene til at de to Ferrari-førerne Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen nærmet seg sammenlagtvinner Lewis Hamilton mer og mer utover i sesongen.

Ferrari-teamet bruker Shell V-Power løpsbensin og Shell Helix Ultra smøremidler med PurePlus-teknologi, og dette førte til en økning i ytelsene på den såkalte SF15-T-motoren på 25 prosent i løpet av 2015-sesongen. Det utgjør i snitt nesten et halvt sekund per runde og rundt tretti sekunder i løpet av et helt F1-race.

– 2015 var et positivt år for Ferrari, og vi gjorde store fremskritt i ytelsen gjennom sesongen sammenliknet med i fjor. De betydelige forbedringene som Shell sørget for gjennom sitt drivstoff Shell V-Power og motoroljene Shell Helix med PurePlus-teknologi bidro betydelig til våre egne forbedringer på racerbanen. Både med økt ytelse og økt holdbarhet. Vårt tekniske samarbeid med Shell har aldri vært sterkere og vi ser frem til å samarbeide med Shell i fem nye år med mål om å vinne enda flere løp og mesterskap, sier James Allison, teknisk sjef for Ferraris F1-team.

Årets Formel 1-sesong starter i Australia den 20. mars, og løpene kan du se på Viasat Motor. For mer info, sjekk ut www.f1.com eller www.ferrari.com

PS: Sjekk denne videoen for å se hva som kan skje hvis du fyller Shell V-Power på tanken: