Nå har finske St1 kjøpt Shell-stasjonene i Norge

Nå har finske St1 formelt overtatt driften av Shell-stasjonene i Norge. Kjøpet innebærer også overtakelse av industri- og marinemarkedet, samt transport og forsyning.

Shells nedstrømsvirksomhet i Norge, under selskapsnavnet Smart Fuel AS, ble 1. oktober solgt til finske St1. Aksjesalget medførte en virksomhetsoverdragelse av Smart Fuel AS fra A/S Norske Shell til St1 og omfatter bensinstasjonsnettet, industri- og marinemarkedet, i tillegg til transport og forsyning. Utover dette har Shells flydrivstoff-virksomhet i Norge blitt et 50/50 Joint Venture med St1.

At St1 overtar de norske Shellstasjonene vil ikke merkes så mye av kunden, forteller Markedssjef Bedriftsmarkedet i St1, Lill Sønsteng.

– Siden salgsavtalen inkluderer en merkevare-lisens, vil Shells merkevare forbli synlig på bensinstasjonene i Norge. Shells drivstoff og smøremidler vil fortsatt selges på stasjonene og euroShell-kortet vil fortsatt være tilgjengelig. Dermed vil ikke kundene merke så mye til eierskiftet, sier Sønsteng.

– St1 er et selskap som ved siden av å drifte 1500 bensinstasjoner i Norden, er en stor produsent av fornybar energi, inkludert avansert biodrivstoff. Kompetansen Shell-organisasjonen har etter 103 år på det norske markedet, kombinert med et sterkt fokus på fornybar energi hos St1, vil gjøre oss i stand til å møte stadig økende forventninger til en ny energimiks på markedet, avslutter Markedssjef Bedriftsmarkedet i St1, Lill Sønsteng.